Issue - Upgrade to 4.4.31

Technical support requests for Capitalism Lab
Post Reply
Message
Author
rmpcaplab
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2018 1:48 pm

Issue - Upgrade to 4.4.31

#1 Post by rmpcaplab » Mon Jan 08, 2018 2:22 pm

Received email notification of 4.4.31 + 5 Scenarios.

1. I (probably incorrectly) used the "Lab Installer + 5 new scenarios" download. I already had the game installed (4.4.20 version). I think I should have just used the "Lab Patch + 5" installer option.
2. After running the install option download (as per #1 above)...the game appeared to properly upgrade to Version 4.4.31. Starting the game....the Main Menu showed "Version 4.4.31.

However, despite the game opening correctly to the Main Menu, attempts to begin a new game (ie: custom, scenario, etc) allows me to proceed through to the selected options, etc.; BUT, once I select "Begin", the following error messages appear:

a) "Error creating file [C:\users\owner\documents\my games\CapitalismLabs\Config.dat] on harddisk".
b) "Error on file: iilib\file.cpp line: 291".

Note 1: I've looked but cannot find any "Config.dat" file anywhere for the game.
Note 2: Initially, upon repeatedly receiving the Error messages ( "a" , "b" above), I did Uninstall the game......then ran the original 4.4.20 installer.....then the 4.4.31 Lab Patch + 5 installer. But, I'm still getting the same Error messages.

Any recommendations for me to follow in order to get the game installed again properly?

Thank you,

Bob

User avatar
David
Site Admin
Posts: 4908
Joined: Sat Jul 03, 2010 1:42 pm

Re: Issue - Upgrade to 4.4.31

#2 Post by David » Mon Jan 08, 2018 2:54 pm

Are you using any anti-virus software that runs in background? If so, there is a possibility that the firewall of such anti-virus software may block the game’s communication with the game server. You may check your anti-virus software’s user manual for how to add Capitalism Lab to one of its approved app to prevent it from being blocked by the firewall.

For example, if you are using Avast, you can add Capitalism Lab’s EXE files “CapStart.exe” and “CapMain.exe” into Avast’s exception list to prevent it from blocking the game.

rmpcaplab
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2018 1:48 pm

Re: Issue - Upgrade to 4.4.31

#3 Post by rmpcaplab » Mon Jan 08, 2018 3:08 pm

Thanks for response...

I run Bitdefender and have had it installed since Sep '16. I purchased Capitalism Lab in June 2017 (Version 4.4.20) and the game was running fine as of earlier last week with Bitdefender running and not using its "Exclude Files" for the "exe" (as you mentioned).

However, yesterday (as a result of my problem) I did go into Bitdefender and add the Capitalism Lab folders and "exe" to the "Exclude" options. This has not resolved the problem at hand.

Bob

User avatar
David
Site Admin
Posts: 4908
Joined: Sat Jul 03, 2010 1:42 pm

Re: Issue - Upgrade to 4.4.31

#4 Post by David » Mon Jan 08, 2018 3:35 pm

For some reasons, the Windows system does not allow the game to write files to your harddisk.

I would suggest reinstalling the game or try installing the post-release beta version, which can be downloaded at viewtopic.php?f=10&t=4246

rmpcaplab
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2018 1:48 pm

Re: Issue - Upgrade to 4.4.31

#5 Post by rmpcaplab » Mon Jan 08, 2018 3:47 pm

As mentioned in my original post I did already try uninstalling the game, then reinstalling; but, issue remains.

I will try your suggestion of installing Post Release Beta Version.

rmpcaplab
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2018 1:48 pm

Re: Issue - Upgrade to 4.4.31

#6 Post by rmpcaplab » Mon Jan 08, 2018 4:15 pm

OK, the Post Release Beta Version installed and is running fine.

When I went into Bitdefender to ID this newer BETA install .exe as an "Exclude" file, I noticed that the toggle for the prior 4.4.31 install was set to "off" (instead of "on"). So, it was probably this setting in Bit Defender that caused the original problem.....I hadn't gone back to check its status until just now.

One further question:

Any reason that I should revert back to 4.4.31? Or, is just my personal choice relative to the "Beta" status?

Thanks for your prompt attention.

Bob

User avatar
David
Site Admin
Posts: 4908
Joined: Sat Jul 03, 2010 1:42 pm

Re: Issue - Upgrade to 4.4.31

#7 Post by David » Tue Jan 09, 2018 4:01 am

Any reason that I should revert back to 4.4.31? Or, is just my personal choice relative to the "Beta" status?
Actually the beta version is installed in a different folder than the release version so you can have both versions installed at the same time.

Now that you have found out the issue with the setting in BitDefender, you may reinstall v4.4.31, as in general release versions are more stable than beta versions whereas beta versions have the latest improvements. And you could choose which version to run when they are both available on your computer.

Post Reply